Deze zomer heb ik bij Martijn Mensink en Dianne Schutmaat van Mindful Run de opleiding tot Mindful Walk instructeur gedaan en deze met succes afgerond. Dat betekent dat ik met veel enthousiasme Mindful Walk cursussen  ga geven.

Mindful walk Oldenzaal
MINDFUL WALK

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Walk laat je kennis maken met de verschillende facetten van het wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel wandelaars ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het wandelen.

 

Wandelen heeft positieve effect op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Walk leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

AANBOD

Kennismakingsclinic

€151 bijeenkomst van 1,5 uur

Mindful Walk Cursus

€955 bijeenkomsten van 1,5 uur
MELD JE AAN

  Uw naam

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mail

  Onderwerp

  Bericht

  5-weekse Mindful Walk cursus

  De cursussen van Mindful Run hebben als doel om jou beter laten te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “MEER ENERGIE”.

  Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful Run technieken toepast tijdens het wandelen? Dan is de 5-weekse Mindful Walk cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere wandelaar. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende loper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het wandelen bent.

  Voorbeeld van een cursusdag

  09:00 uur: Start cursus rustig wandelen of andere opwarmende oefeningen;
  09:15 uur: Ademhalingstechnieken, Yoga en Core Stability oefeningen;
  09:30 uur: Beter leren lopen, wandelen als beleving, beter leren voelen;
  09:50 uur: Kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken;
  10:15 uur: Cooling down en Body-Scan;
  10:30 uur: Einde training.

  Resultaat

  Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen.
  Je wandelcarrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.

  Neem contact met mij op als je benieuwd bent.

  Call Now Button